Info professionelen

 

 

Wetenschappelijk onderzoek heeft duidelijk aangetoond dat geweld tijdens de zwangerschap de oorzaak is van heel wat complicaties en problemen zowel bij de moeder als bij het kind. Iedereen is het erover eens dat professionelen een belangrijke schakel kunnen zijn wanneer er een vermoeden is van geweld of wanneer er duidelijke signalen aanwezig zijn.
Binnen het kader van 'geweld tijdens de zwangerschap' is de perinatale zorg  een belangrijke toegangspoort om slachtoffers te identificeren, te begeleiden en door te verwijzen. Een zwangerschap is namelijk vaak het enige moment in het leven van vele vrouwen waar ze op regelmatige basis in contact komen met zorg- en hulpverleners.

Jammer genoeg zijn deze zorg- en hulpverleners vaak onvoldoende of niet opgeleid rond dit thema: zo merkt men niet altijd tijdig de signalen op, wordt er enkel gelet op fysieke verwondingen en weet men, als men het geweld ontdekt, niet naar waar men moet doorverwijzen... Wij bieden hiervoor vormingen en opleidingen op maat aan. Indien u meer informatie wenst kan u contact opnemen met An-Sofie Van Parys via ansofie.vanparys@ugent.be of via 09/332.53.72

 

Op deze pagina vindt u zowel tips om signalen van geweld te herkennen, het geweld bespreekbaar te maken, als richtlijnen en protocollen om met het geweld om te gaan.  

HOME WAT IS GEWELD? GEWELD & ZWANGERSCHAP GETUIGENISSEN INFO PROFESSIONELEN INFO SLACHTOFFERS INFO PLEGERS KINDEREN ALS GETUIGE WAAR KAN JE TERECHT? CONTACT